• :
  • Anasayfa
    • Toptan Çikolata
  • Sargılı Madlen
  • Oluklular
  • Yaldızlılar
  • Dekorlular
  • Drajeler
  • Hakkımızda
    • Müşterilerimizin Geri Dönüşleri
  • İletişim

Kurumsal

  • Anasayfa
  • Hakkımızda
  • Hesap Bilgileri
  • Bize Ulaşın

Sözleşmeler

  • Mesafeli satış
  • Cayma Hakkı
  • Garanti ve iade 
  • Üyelik Sözleşmesi

Yardım

  • Müşteri Hizmetleri
  • Kargo Takibi

Sosyal Medya

  • Facebook
  • Instagram
© 2019 agrand.com.tr - Tüm Hakları Saklıdır.

ÇİKOLATANIN KISA TARİHÇESİ

Çikolata tüm insanların, bilim adamlarının özelliklerde şüphesiz çocukların kalplerinde büyük yer etmiştir.  Çikolata güney Meksika ve merkez Amerika da zamanında yaşam sürmüş Aztekler ve Mayalar tarafından bulundu. Hayvanların bu bitkiyi yediğini görmeleri üzerine çekirdeklerini kullanmaları çikolatanın günümüze kadar gelmesinde önemli rol almıştır. Tatlı oval biçimdeki meyve, kakao kabuğu içerisinde bulunan tohumlar veya kakao çekirdeklerini içerir. Yerel dilde ekşi acı anlamına gelen ve kakao çekirdeklerinin ezilerek suya karıştırılması ile elde edilen “xocolli” isimli baharatlı içecek bu medeniyet tarafında üretilir. Bu içecek zamanla insanların doğum ve ölüm günlerinde, evlilik törenlerinde, bebek günleri gibi önemli günlerin malzemesi haline gelir. Kakao çekirdeğinden üretilen bu çok değerli içecek zamanla bu kıtaya savaşmak için veya keşif için gelen tarafından vatanlarına götürülür.  Aztekler bunu acı ve baharatlı içerlerken Avrupa kıtasında şekerli olarak içilmeye başlanır. Bunu ilk işleyen Aztekler olmasına rağmen günümüze kadar gelen işleme metodlarında pek bir değişiklik olmayışına rağmen; 17. Yüzyıldan itibaren kullanılan ekipmanların modernleşmesi imalatının ucuzlamasına ve erişebilirliğinin artmasına neden olmuştur. Meyve toplanıyor, mayalanıyor ve kurutuluyordu. Sonrasında kavrulup kabukları çıkartılıp ezilerek macun haline getiriliyordu. Macun halindeki kakaoya karıştırılan vanilya, anason, tarçın, biber, bal gibi baharatlar karıştırılıp, iki kap arasında karıştırılıp köpürtülerek tadı yerleşmesi sağlanıyordu. Bu içeceğin enerji ve güç verdiğini , kişiyi mutlu ettiğini düşünerek mistik bir özelliğinin olduğuna inanılıyordu. Günümüzde ise son derece modern makinalarda el değmeden çok hızlı bir şekilde üretimi gerçekleşen çok farklı reçeteler tatlar ortaya çıkmaktadır. Yüzyıllar boyunca insanların ilgisini kaybetmeden hızla artmaya devam etmektedir. Kakao üretimi sıcak ve nemli ortamları sevmesinden dolayı Afrika kıtasında Gana, Fildişi Malezya gibi ülkelerde üretilmekte olup ülkemizde genellikle bu ülkelerde üretilen kakao damak lezzetimize daha iyi hitap etmektedir. Her ülkenin kakaosunun kendine has lezzet ve aroma farklılığına sahiptir.

Ticimax E-Ticaret Sistemleri

Bu site Ticimax® Gelişmiş E-Ticaret sistemleri ile hazırlanmıştır.

Kapat

Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz,
güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.

  • Internet Explorer
  • Firefox
  • Google Chrome